Osakunnan varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat. Muiden korkeakoulujen opiskelijat sekä muut osakuntaelämästä kiinnostuneet ylioppilaat voivat liittyä osakuntaan ulkojäseninä. Osakuntaelämä on käytännössä samanlaista riippumatta jäsenstatuksesta.

Jäseneksi voi kirjautua:

  • Fuksitapahtumissa syksyn aikana, katso tapahtumakalenteri
  • Toimistopäivystyksissä torstaisin klo 17-19.

Ohjeet liittymiseen

1. Osakunnan jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa. Se maksetaan joko HYY:n jäsenmaksun yhteydessä (suositeltava tapa) tai käteisellä tai kortilla osakunnalla.

2. Maksamisen lisäksi uusien jäsenten on myös käytävä paikan päällä kirjoittamassa nimensä osakunnan matrikkeliin. Kirjautuminen onnistuu päivystysaikoina (ma ja to klo 17-19). Mikäli maksoit jäsenmaksun lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä, tulee sinun näyttää jäsenyytesi Sisussa (omat tiedot -> maksut ja apurahat).

3. Päivystäjä kirjaa sinut osakunnan jäseneksi, ja saat myös osakunnan jäsenyyden merkiksi osakuntatarran opiskelijakorttiisi liimattavaksi. Saat mm. fuksipassin, johon voit kerätä merkintöjä syksyn tapahtumissa. Kirjoittautumisen yhteydessä sinulle esitellään osakunnan toimintaa, tiloja ja harrastusmahdollisuuksia. Kirjoittautumiseen esittelyineen kannattaa varata puolisen tuntia aikaa.

Muista myös seurata ESOa instagramissa etelasuomalainenosakunta sekä liittyä esolaisten Telegram-ryhmään, johon saa linkin osakunnan tiloissa.

Miten löytää osakunnalle?

Huoneistomme sijaitsee perinteisen Uuden ylioppilastalon 4. kerroksessa Mannerheimintien varrella, aivan Helsingin keskustassa. Osakunnalle on lyhyt kävelymatka niin keskustakampukselta, opiskelijaravintoloista, lukuisista kirjastoista kuin muualtakin Helsingin keskustasta. Spåralla, dösällä tai metrolla osakunnalle pääsee helpoiten tulemalla Helsingin rautatieasemalle ja kävelemällä Uudelle ylioppilastalolle.

Varsinaiset jäsenet ja ulkojäsenet

Osakunnan varsinaisia jäseniä ovat osakuntaan liittyneet Helsingin yliopiston opiskelijat. Muiden korkeakoulujen opiskelijat sekä muut osakuntaelämästä kiinnostuneet ylioppilaat liittyvät osakuntaan ulkojäseninä. Jäseneksi kirjoittautuminen tapahtuu molempien kohdalla samalla tavoin – varsinaisille ja ulkojäsenille vain on erilliset jäsenkirjat. Käytännön osakuntaelämä on lähes samanlaista riippumatta jäsenstatuksesta; ainoat merkittävät erot ovat, että ulkojäsenillä on oikeus äänestää osakunnan kokouksissa VAIN henkilövaaleissa ja ulkojäsenten määrä hallituksessa on rajattu.