Elokuvakerho LEFFA

LEFFA on Eteläsuomalaisessa osakunnassa toimiva elokuvakerho. Kerhon toiminnan ytimessä on luonnollisesti elokuvien katselu ja LEFFA järjestää aktiivisesti lukukausien aikana erilaisia katselutapahtumia, kuten leffailtoja ja elokuvamaratoneja sekä vierailuja elokuvanäytöksissä ja – festivaaleilla.

Kerhon tavoitteena on tarjota osakuntalaisille mahdollisuus kokea mitä erilaisempia, jännittäviä ja miellyttäviä kokemuksia elokuvien taianomaisesta maailmasta. Kerholla ei ole mitään suosikkigenreä, vaan katsomme kaikenlaisia elokuvia Hollywood-blockbustereista ranskalaiseen taide-elokuvaan ja kotimaisesta Uuno Turhapuroista eksoottisten maiden elokuvahelmiin.

LEFFAlla on oma Telegram-ryhmä, johon saa halutessaan linkin kerhon tapaamisissa.

ESOn Lukupiiri

Osakunnan kulttuuritoiminnan alaisena toimii aktiivinen lukupiiri. Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa kahvituksen yhteydessä. Kokoontumisissa keskustellaan yhdessä ennakkoon sovituista kirjoista, jotka luetaan ennen tapaamista. Lukupiirissä on mukava ja rento tunnelma ja luemme kaikenlaisia kirjoja klassikoista uusiin teoksiin, ja genre vaihtelee lukupiiriläisten mielenkiinnon mukaan.

Lukupiirillä on oma Telegram-ryhmä, johon saa linkin halutessaan tapaamisissa. Lukupiiriin on tervetulleita kaikki osakuntalaiset!

ESOn musiikkiseura ESMU

Eteläsuomalaisen osakunnan musiikkiseura ESMU on ESOn musiikkikerho. Sen tarkoitus on edistää kaikkien osakuntalaisten musiikin harrastamista: ESMU järjestää osakuntalaisten omia konsertteja, ekskursioita ja muuta musiikkitoimintaa. ESMU on siis väylä harrastaa musiikkia osakunnalla – ESMUssa toimiminen voi tarkoittaa niin osakunnan tapahtumissa esiintymistä, karaokelaulua kuin Tavastian keikkatarjontaan tutustumista.

Kiinnostus musiikkiin on ESMUssa ensisijaista, ei taito tai musiikillinen tausta. Oletpa siis omaksi iloksesi musisoiva sunnuntaisoittelija, ilmiömäinen virtuoosimuusikko tai ei koskaan musiikkia harrastanut mutta siitä kiinnostunut, olet lämpimästi tervetullut mukaan joukkoomme.

ESOn Nuoret Naiset ENN

Hei ESOn naiset! ENN järjestää tapahtumia osakunnan naisille. Jokainen nainen saa tulla paikalle omana itsenään ja viipyä niin kauan kuin huvittaa! Toimintamme on rentoa hauskanpitoa!

Esimerkkejä ENN-toiminnoista: kakku ja kuohuviini -tapaamiset, saunaillat ja karvankasvatuskisat, käsityöt, ekskursiot ja muut yhden illan jutut, leffa ja suklaa -illat, yhteiset illanvietot miehisten kerhojen kanssa.

Jos et löytänyt mieleistäsi puuhaa listasta, mutta haluaisit osallistua toimintaamme, ota yhteyttä puheenjohtajaan. Keksitään yhdessä entistä hauskempia tapoja viettää aikaa!

ENN:llä on oma Telegram-ryhmä, jonka linkin saa kerhon tapahtumissa!

ESOn sitsikerho ESKO

ESOn sitsikerho ESKO järjestää säännöllisesti sitsejä ja muita huvituksia yllättävillä ja piristävillä teemoilla. Perinteisesti kerho järjestää vuoden aikana ainakin kahdet isommat sitsit. Kevättalven vuosijuhlat takaavat viihtymisen vaihtuvine teemoineen. Syksyn vuosikokouksessa valitaan kerhon uudet toimijat, mutta tietysti tämäkin järjestetään sitsiformaatissa. Tämän lisäksi vuoteen mahtuu toki muitakin vaihtelevia ja mielenkiintoisia tapahtumia.

ESKOn toimintaa ohjaa vuosittain vaihtuva viisijäseninen johtokunta, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Kerhon toiminta on siis avointa kaikille osakuntalaisille, joten tervetuloa mukaan!

ESOn teatteri- ja näytelmäkerho ESTO

Eson teatteriosasto ESTO tarjoaa teatterin tekemisestä innostuneille oman hiekkalaatikon. Yleensä joka lukukausi harjoitellaan ja esitetään ainakin yksi kokopitkä näytelmä. Ohjelmistossa on ollut niin näyttämötaiteen klassikkoja kuin aivan uusiakin näytelmiä. Lisäksi teemme teatteriekskursioita ja harrastamme kaikkea muutakin teatteriin liittyvää. Toimintaan osallistumaan ovat tervetulleita kaikki teatterista kiinnostuneet osakuntalaiset. Jos sinua kiinnostaa näytteleminen, ohjaus, puvustus, ääni- tai valoilmaisu tai muu teatteriin liittyvä puuhasteleminen, tule mukaan!

Gourmet-kerho

Gourmet-kerho järjestää säännöllisesti tutustumista ruoan ihmeelliseen maailmaan.

Hembo

Hembo on kautta aikojen ollut Suomen suosituin ja ammattimaisin pelikerho. Kerhon toiminta on erikoistunut maamme tärkeimmän lautapelin – Kimblen – pelaamiseen. Hembon historian aikana ovat lukuisat osakuntalaiset löytäneet uudelleen lapsuudestaan tutun poksauttelupelin, ja aina joulukuussa Hembo näyttää kasvonsa kuuluisan KIMBLEDONin merkeissä.

ps. Arvatenkin Hembo on paljon muutakin kuin KIMBLEä. Tämä on nyt näitä
osakunnan salaisuuksia, joita jokaisen fuksin pitää itse tulla selvittämään. 🙂

Pelikerho LaPe

ESOn pelikerho LaPe huolehtii juuri sinusta, joka ihmettelet kaikkien pelikavereittesi joukkokatoamista. Aivan! Löydät heidät mitä todennäköisimmin LaPen peli-illoista. Pääsääntöisesti kerran kuukaudessa pelailemme erinäisiä kortti- ja lautapelejä. Peli-illoissa on pelattu niin uusia kuin vanhojakin klassikkoja, kuten esimerkiksi mahjongia, Arkham Horroria, Citadelsia, Agricolaa, Game of Thronesia, Bang!ia ja Seven Wondersia. Lähtökohtana on ennakkoluulottomuus, joten jos sinulla on mielessäsi jokin loistava tai muuten vain kiinnostava peli, kannattaa asiasta mainita joko sähköpostitse tai LaPen tapahtumissa.

Osallistuakseen peli-iltaan ei tarvitse olla taitava missään pelissä. Itse asiassa peleistä ei tarvitse tietää ennakkoon yhtään mitään. Säännöt käydään läpi ennen pelailua ja uudet pelaajat tutustutetaan kunnolla peliin kuin peliin.

Ja nyt ei muuta kuin erinomaisen lämpimästi tervetuloa mukaan. Seuraavassa peli-illassa nähdään! LaPe on myös Facebookissa sekä Telegramissa. Linkin Telegram-ryhmään saa kerhon tapaamisissa.

Poikkitieteellinen filosofiakerho POFI

POFI, eli ESO:n poikkitieteellinen filosofiakerho järjestää keskusteluiltamia, joissa osallistujat saavat vapaasti keskustella illalle annetun filosofisen teeman ympärillä. Kerhossa tarkastellaan lähinnä tieteellisiä julkaisuja, kuullaan teemoihin perehdyttäviä alustuksia ja kutsutaan mielenkiintoisia kutsuvieraita paikalle. Tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja paikan päällä olevat kerhon johtokunnan jäsenet voivat tarvittaessa ohjata keskusteluja. POFI järjestää myös ekskursiota mieltä avaaviin paikkoihin ja tapahtumiin, sekä muita aktiviteetteja, joita kerhon filosofit näkevät itse mielekkäiksi. Kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita POFIn tapahtumiin, niin nojatuolifilosofit, kuin analyyttisen filosofian asiantuntijat, tai kuka vaan mielenkiintoista keskusteluseuraa kaipaava pohdiskelija. Kerho pyrkii omalta osaltaan ylläpitämään osakuntalaisten poikkitieteellistä sivistystä ja toimimaan matalan kynnyksen kohtaamispaikkana osakuntalaisten ideoiden, ja astetta syvemmän pohdinnan, jakamiselle.

POFI:lla on oma Telegram-ryhmä, johon saa linkin halutessaan tapaamisissa.

Tavallisten Miesten Kerho TMK

TMK perustettiin vuonna 1945 tarjoamaan sivistyneitä harrastusmahdollisuuksia osakunnan miehille ja rikastuttamaan osakunnan toimintaa yleensäkin. Nykyään Kerho toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä Tavallista Miestä kiinnostavia tapahtumia sekä dynaamisia tempauksia, joista koko osakunta pääsee nauttimaan.

Kerho kokoontuu lukukausien aikana kerran kuukaudessa mielenkiintoisten ja jäseniensä kokoustaitoja kehittävien yleiskokousten merkeissä, pitää saunailtoja ja muita illanistujaisia – esimerkkinä mainittakoon perinteinen Joulusauna – sekä järjestää dynaamisia ekskursioita Tavallista Miestä kiinnostaviin kohteisiin.

Tavallisten Miesten Kerho pyrkii tekemään jäsenistään hyvätapaisia, sosiaalisia sekä esiintymis- ja varsinkin puhetaitoisia miehiä. Jäseneksi haluavilta miehiltä vaaditaan ainoastaan TMK:n yleiskokoukselle osoitettu, arkistointikelpoiselle materiaalille laadittu jäsenhakemus, jota hakija sitten saapuu sanallisesti puolustamaan seuraavaan kokoukseen.

Tavallisten Miesten Kerhon jäsenilleen tarjoamista aina mukavista ja joskus sivistävistäkin aktiviteeteista ilmoitetaan osakunnan kokouksissa – joissa Tavalliset Miehet luonnollisesti viihtyvät – ja ilmoitustaululla. TMK – Tavalliselle Miehelle!

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura järjestää vantaalais-henkistä toimintaa vantaalaisille, vantaamielisille ja muille! Tapahtumamme löytää ESOn tapahtumakalenterista, ja kerhon jäseniä voi tulla nykimään hihasta löytääkseen tiensä Vantaa-Seuran Telegram-ryhmään. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan, kotikunnastaan riippumatta!