Laatutietoisen esolaisten filmifanatikkojen assosiaatio LEFFA

LEFFA on Eteläsuomalaisessa osakunnassa toimiva elokuvakerho. Kerhon toiminnan ytimessä on luonnollisesti elokuvien katselu ja LEFFA järjestää aktiivisesti lukukausien aikana erilaisia katselutapahtumia, kuten leffailtoja ja elokuvamaratoneja sekä vierailuja elokuvanäytöksissä ja – festivaaleilla.

Kerhon tavoitteena on tarjota osakuntalaisille mahdollisuus kokea mitä erilaisempia, jännittäviä ja miellyttäviä kokemuksia elokuvien taianomaisesta maailmasta. Kerholla ei ole mitään suosikkigenreä, vaan katsomme kaikenlaisia elokuvia Hollywood-blockbustereista ranskalaiseen taide-elokuvaan ja kotimaisesta Uuno Turhapuroista eksoottisten maiden elokuvahelmiin.

LEFFA valitsee katsottavat elokuvat avoimesti ja demokraattisesti, eli osallistumalla kerhon kokouksiin pääsee helposti vaikuttamaan kerhon toiminnan suunnitteluun. LEFFAn toiminnasta tiedotetaan osakunnan nettisivujen tapahtumakalenterissa. Tervetuloa siis kokouksiimme ja leffailtoihin.

 

ESOn musiikkiseura ESMU

Eteläsuomalaisen osakunnan musiikkiseura ESMU on ESOn musiikkikerho. Sen tarkoitus on edistää kaikkien osakuntalaisten musiikin harrastamista: ESMU järjestää osakuntalaisten omia konsertteja, ekskursioita ja muuta musiikkitoimintaa. ESMU on siis väylä harrastaa musiikkia osakunnalla – ESMUssa toimiminen voi tarkoittaa niin osakunnan tapahtumissa esiintymistä, karaokelaulua kuin Tavastian keikkatarjontaan tutustumista.

Kiinnostus musiikkiin on ESMUssa ensisijaista, ei taito tai musiikillinen tausta. Oletpa siis omaksi iloksesi musisoiva sunnuntaisoittelija, ilmiömäinen virtuoosimuusikko tai ei koskaan musiikkia harrastanut mutta siitä kiinnostunut, olet lämpimästi tervetullut mukaan joukkoomme.

Älä epäröi ottaa yhteyttä – kaipaamme juuri sinua suunnittelemaan tulevaa musiikkitoimintaa! ESMU on myös Facebookissa.

 

ESOn sitsikerho ESKO

ESOn sitsikerho ESKO järjestää säännööllisesti pienimuotoisia sitsejä yllättävillä ja piristävillä teemoilla.

ESOn Nuoret Naiset

Hei ESOn naiset! ENN järjestää tapahtumia osakunnan naisille. Jokainen nainen saa tulla paikalle omana itsenään ja viipyä niin kauan kuin huvittaa! Toimintamme on rentoa hauskanpitoa!

Esimerkkejä ENN-toiminnoista: kakku ja kuohuviini -tapaamiset, saunaillat ja karvankasvatuskisat, käsityöt, ekskursiot ja muut yhden illan jutut, leffa ja suklaa -illat, yhteiset illanvietot miehisten kerhojen kanssa.

Jos et löytänyt mieleistäsi puuhaa listasta, mutta haluaisit osallistua toimintaamme, ota yhteyttä puheenjohtajaan. Keksitään yhdessä entistä hauskempia tapoja viettää aikaa! ENN on myös Facebookissa.

Gourmet-kerho

Gourmet-kerho järjestää säännöllisesti tutustumista ruoan ihmeelliseen maailmaan.

Hembo

Hembo on kautta aikojen ollut Suomen suosituin ja ammattimaisin pelikerho. Kerhon toiminta on erikoistunut maamme tärkeimmän lautapelin – Kimblen – pelaamiseen. Hembon historian aikana ovat lukuisat osakuntalaiset löytäneet uudelleen lapsuudestaan tutun poksauttelupelin, ja aina joulukuussa Hembo näyttää kasvonsa kuuluisan KIMBLEDONin merkeissä.

ps. Arvatenkin Hembo on paljon muutakin kuin KIMBLEä. Tämä on nyt näitä
osakunnan salaisuuksia, joita jokaisen fuksin pitää itse tulla selvittämään. 🙂

Pelikerho LAPE

Eson pelikerho Lape huolehtii juuri sinusta, joka ihmettelet kaikkien pelikavereittesi joukkokatoamista. Aivan! Löydät heidät mitä todennäköisimmin Lapen peli-illoista. Pääsääntöisesti kerran kuukaudessa pelailemme erinäisiä kortti- ja lautapelejä. Peli-illoissa on pelattu niin uusia kuin vanhojakin klassikkoja, kuten esimerkiksi mahjongia, Arkham Horroria, Citadelsia, Agricolaa, Game of Thronesia, Bang!ia ja Seven Wondersia. Lähtökohtana on ennakkoluulottomuus, joten jos sinulla on mielessäsi jokin loistava tai muuten vain kiinnostava peli, kannattaa asiasta mainita joko sähköpostitse tai lapen tapahtumissa.

Osallistuakseen peli-iltaan ei tarvitse olla taitava missään pelissä. Itse asiassa peleistä ei tarvitse tietää ennakkoon yhtään mitään. Säännöt käydään läpi ennen pelailua ja uudet pelaajat tutustutetaan kunnolla peliin kuin peliin.

Ja nyt ei muuta kuin erinomaisen lämpimästi tervetuloa mukaan. Seuraavassa peli-illassa nähdään! LAPE on myös Facebookissa.

Poikkitieteellinen filosofiakerho POFI

POFI, eli ESO:n poikkitieteellinen filosofiakerho järjestää keskusteluiltamia, joissa osallistujat saavat vapaasti keskustella illalle annetun filosofisen teeman ympärillä. Kerhossa tarkastellaan lähinnä tieteellisiä julkaisuja, kuullaan teemoihin perehdyttäviä alustuksia ja kutsutaan mielenkiintoisia kutsuvieraita paikalle. Tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja paikan päällä olevat kerhon johtokunnan jäsenet voivat tarvittaessa ohjata keskusteluja. POFI järjestää myös ekskursiota mieltä avaaviin paikkoihin ja tapahtumiin, sekä muita aktiviteetteja, joita kerhon filosofit näkevät itse mielekkäiksi. Kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita POFIn tapahtumiin, niin nojatuolifilosofit, kuin analyyttisen filosofian asiantuntijat, tai kuka vaan mielenkiintoista keskusteluseuraa kaipaava pohdiskelija. Kerho pyrkii omalta osaltaan ylläpitämään osakuntalaisten poikkitieteellistä sivistystä ja toimimaan matalan kynnyksen kohtaamispaikkana osakuntalaisten ideoiden, ja astetta syvemmän pohdinnan, jakamiselle.