Hei, sinä Eteläsuomalaisesta osakunnasta kiinnostunut! 

Voit kirjautua osakuntaamme lukukausien aikana maanantaisin ja torstaisin 17-19 toimistopäivystyksien aikana. 

Kirjautuminen kestää ajastasi riippuen kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Päivystäjä esittelee sinulle samalla myös osakuntamme tiloja. Jäsenmaksun (12 euroa) voi maksaa paikan päällä käteisellä, kortilla tai MobilePaylla. Mikäli olet maksanut osakuntamaksun ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä, todisteena tästä toimii Sisusta löytyvä maksutodiste. 

Olet luonnollisesti tervetullut myös kahvituksiimme maanantaisin ja torstaisin klo 19. Tarjolla pientä suolaista ja makeaa, kahvia ja teetä sekä loistavaa seuraa! 

Millaista ESOssa on? 

ESOn jäsenet kuvailevat osakuntaa usein kodinomaiseksi yhteisöksi keskellä Helsingin ydinkeskustaa. Viikoittaiset kahvitusillat, pöytäjuhlat, kerhot ja toimikunnat tarjoavat jokaiselle jotain – toiset pistäytyvät kahvituksissa satunnaisesti, toiset hoitavat omaa virkaansa ja tapaavat kavereitaan lähes päivittäin sekä muodostavat osakuntalaisuudesta todellisen elämäntavan. Osakunnan yksi parhaista puolista onkin juuri tämä vapaus: jokainen voi rakentaa sen monipuolisesta tarjonnasta juuri itselleen mieleisensä paketin. 

Toisaalta tämän vuoksi osakuntaelämää on myös mahdotonta kuvailla tyhjentävästi, jokaisen onkin suositeltavaa käydä kokeilemassa sitä itse. Osakuntafuksille suositellaan käyvän ainakin yksissä pöytäjuhlissa (uusille osakuntalaisille suunnatut fuksipäivälliset syksyllä tarjoavat tähän loistavan mahdollisuuden), sillä pöytäjuhlat ovat olennainen ja ainutlaatuinen osa pohjoismaista opiskelijakulttuuria. Suosittelemme myös osallistumaan ainakin yhden kerhon tai toimikunnan toimintaan sekä käydä pyörimässä parissa kahvituksessa! 

Kuten tyypillisestikin yliopistoissa, myös ESO järjestää etenkin syksyllä osakuntafukseille paljon toimintaa. Fuksitapahtumissa ahkerasti ravaaminen on helppo keino tutustua ja oppia tuntemaan sekä uusia että vanhoja osakuntalaisia, ja huomata yhtäkkiä integroituneensa osakuntaelämään osaksi ”osakuntasipulia”. 

Fuksipäivystysten lisäksi saat näiltä sivuilta tietoa osakunnasta ja sen tapahtumista. Ajankohtaista tietoa saat liittymällä osakunnan sähköpostilistalle ja seuraamalla nettisivujen tapahtumakalenteria. ESOlla on hyvin aktiivinen Telegram-ryhmä, johon saa linkin ESOn ilmoitustaululta. Muista myös käydä seuraamassa osakunnan Instagram-tiliä @etelasuomalainenosakunta. 

• Mikäli sinulla on kysyttävää mistä tahansa fuksiuteen liittyvästä, ota yhteyttä: eso-fuksipj@helsinki.fi